24 Mart 2013 Pazar

Umay Umay Aşkı*

Dünyaya bir daha gelecek olsak ve bana kim olarak gelmek istersin deseler sanırım cevabım net olarak Umay Umay olurdu.

Kimdir Umay Umay?
1966'da Trabzon'da doğdu.Gerçek ismi Umay Gedikoğlu. 

1990 yılında “Hush” topluluğundan eray artan ve melih rona ile ilk müzik çalışmalarına başladı. “Leprechaun” adını verdikleri bu toplulukla kısa bir süre çalışma yapan umay’ın pop rock tarzında çıkmış “Umay Umay” (1994), “Naylon” (1996) ve "Ağzı Bozuk Aşk Mektubu" (2002) adlı üç albümü vardir. 

2 çocuk annesi ve çok iyi bir anne olduğu söylenir.. Masmavi bir yazar ve müzisyendir. Kalbi kırmızı olmayanlardan nefret eder.  3 Albümü, 6 kitabı ve muhteşem fotoğrafları var. Bu kadının dünyasını keşfedip onu sevmemek mümkün değil. Böylesine güzel gülen bir kadının öyle can alıcı kelimeleri var ki; insanı kalbinden vuran, ruhunu paramparça yapan, içindeki kelebekleri öldüren. 
Yazıları kadar çektiği fotoğraflarda dahi hüzünü, kimsesizliği yakalayabilmek mümkün. 

Bunlar fotoğraflarından benim seçtiğim sadece 4 tanesi ve onun ağızından fotoğraf çekmeye nasıl başladığının hikayesi ; Deklanşöre, Kazım ( Koyuncu ) hastalandığında basmaya başladım. Hastaydı… Öleceğini öğrendiğimde, peş peşe basmaya başladım. Her basışımda, 'gitme, n’olur ' diyordum. Durdurmak istiyordum zamanı. Gittikten sonra da, 'n’olur gel' diye devam ediyorum. Fotoğrafçılığım, benim için bir kayıp hikayesi. Susup seyredebildiğim bir hikaye. Yoksa, fotoğrafçılık umurumda değil. Makinemi her yere, herkese 'sen gittikten sonra' diye doğrultuyorum. Onsuz, yalnız ve güzel. Hatalarımızı bile affedemediğim, buruk bir arkadaşlık hikayesi. Sanırım fotoğraf makinelerim de gözyaşı tabancam.
Böyle bir kadın Umay Umay. Böyle güzel , böyle yetenekli.

Bunlarda o muhteşem Umay Umay kitapları.
Kitaplarının kapak fotoğrafları da kendisine aittir. Ve kitaplarında insanın yüreğine dokunan o kadar çok yoğun duygular var ki.  Bazı insanlar hep yaşasın istersiniz ya benim içinde Umay Umay öyle. Bu kadın hep yaşamalı, kelimeleri hayatımda hep olmalıymış gibi hissediyorum.
Bu kitaplar , şarkılar benim hayatıma çok şey kattı belki sizinde katar umuduyla bu kalbi güzel kadını tanıyın istedim. Sevin istedim.
Peki ben nasıl tanıdım Umay Umay'ı? Bir gün arkadaşım bana yukarıdaki şarkının linkini atıp dinle bu şarkıyı bayılcaksın tam senlik dedi. Açtım dinledim sonra yine dinledim ve yine, yine, yine. Sonra baktım akşam olmuş ben hala bu şarkıyı dinliyorum. Sonra başka şarkılarını dinledim ve sonra ister istemez ellerim Google'a Umay Umay yazdı. İşte o an mavi-kırmızı bir hayata ayak bastım. Kitapları olduğunu gördüm uzunca bir süre bulamadım ama sonunda hepsini edindim. Son kitabı Cevapsız Ağrı Şubatta 6.45 yayınları tarafından çıktı ve sanırım bu hafta ikinci baskısı çıkacak. Edinin derim
Dinleyin , okuyun. Sevin demeyeceğim çünkü zaten onun dünyasına girip de onu sevmeyeceğinizi sanmıyorum 
Kitapları satın alabileceğiniz siteler ; D&R , İdefix
Umay Umay fotoğraflarının daha fazlasını görmek için ; Umay Umay deviantART
Son olarak ; Umay umay twitter

2 yorum:

  1. Orospu kırmızı'nın basımını bulmak için kendimizi paralardık. Şimdi her yerde, her dilde. Sevgilimi bile bu kadar kıskanmadım hiçbir zaman.
    Mavi de kırmızı da paylaştıkça çoğalsın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orospu kırmızıyı bende bi süre aradım en son idefixte buldum şimdi orda da bitmiş.
      Güzel yorumun içinde çok teşekkür ederim.

      Sil

Yorum için teşekkürler..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...