8 Mayıs 2013 Çarşamba

Antoine De Saint-Exupery - Küçük Prens || Kitap Yorumu



Yazar: Antoine de Saint-Exupéry
Yayınevi: Mavibulut
Yayın Yılı: 2000
21. basım / Mart 2012 
96 sayfa

Antoine de Saint-Exupéry tarafından New York’ta bir otel odasında yazılan Küçük Prens yayımlandığı günden bu yana milyonlarca insanın kalbini fethetmeye devam ediyor. Küçük Prens’in yaşadıklarını anlıyor, kırgınlıklarına üzülüyor, söylediklerine hak veriyoruz. Gezegenindeki çiçeğiyle pek anlaşamadığı için biraz uzaklaşmaya karar veren, yolculuğu sırasında Dünya’ya da uğrayan Küçük Prens Sahra Çölü’nde bir pilotla karşılaşır. İşte olan biteni de bu pilot anlatır bize. Kimdir Küçük Prens, neden sürekli sorular sorar, çiçeğiyle neden anlaşamamıştır, gittiği diğer gezegenlerde kimlerle karşılaşmıştır ve neler öğrenmiştir? Bu öyküyü dinlerken Küçük Prens’in yaşadıkları ve öğrendikleri sayesinde hayatımıza tekrar bakıyoruz ve yaşamı anlamlandırmada ‘ne kadar da büyüdüğümüzü” görüyoruz. Küçük Prens’in de dediği gibi “Büyüklere her şeyi açıklamak gerekir zaten.” (tanıtım yazısından)

Blogta okuduğum kitap Sana Gül Bahçesi Vadetmedim gözükse de ben ona bir es verip Küçük Prens'e el attım. Her ne kadar çocuk kitabı diye geçse de benim Küçük Prens ile ilk tanışmamdı. Daha önce okumadığım için kendimden utandım resmen. Aslında içimdeki çocuğun öldüğünü düşünürdüm uzun zamandır yaşadıklarımdan sebep. Ama Küçük Prens içimde bir yerler de hala çocuk olduğumu hissettirdi bana. Herkesin bir kere okuması gereken bir kitap gerçekten zaten bir kere okuduğunuz da birkaç kere okuma isteği doğuyor insanın içinde.

Yetişkin bir insan ile bir çocuğun dünyaya nasıl farklı baktığını açıkça görüyorsunuz. Ve bir çocuğun nasıl masum olduğunu. Çok sevdim ben Küçük Prens'i. İyi ki tanışımışız.

Puanım: 5/5

Altı Çizili Cümleler:




























6 yorum:

  1. Çok görüyorum bu kitabı her yerde, bende alıp okuyacağımm,
    sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Güzel kitaba benziyo, ben daha çok fantastik kurgu okduğum için böyle kitaplara yabancıyım, bi ara bakayım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet güzel hem eğlenceli hemde öğretici:)

      Sil
  3. okumayı çok istediğim bir kitap

    YanıtlaSil

Yorum için teşekkürler..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...