8 Aralık 2013 Pazar

Film Önerisi #4 ; The Girl Wiith The Dragon Tattoo

Tür: Dram, Gizem, Suç
IMDb Puanı: 7.8
Vizyon Tarihi: 20 Aralık 2011
Türkiye Vizyon Tarihi: 13 Ocak 2012 
Yapım: ABD, Norveç, İsveç
Yönetmen: David Fincher
Oyuncular: Daniel Craig, Stellan Skarsgard, Rooney Mara,
Christopher Plummer, Joely Richardson




Mikael Blomkvist, iyi bir gazeteci olmasına karşın, bir tuzağa düşürülmüş ve yanlış bir haberle popüler bir işadamını suçlamıştır. Bunun ardından Mikael’in tüm kariyeri adeta alt üst olur. Gazetesi artık onunla çalışmak istememektedir. Tüm medya peşindedir ve artık tamamen yalnızdır. Elbette onu izleyen Lisbeth’in farkında da değildir; nam-ı diğer “Ejderha Dövmeli Kız”ın…
Mikael, gazetecilik mesleğini bırakıp hapse girmek için adeta gün sayarken, hiç beklemediği bir fırsatla karşılaşır, başına adeta talih kuşu konar. Ünlü bir firma olan Vanger'in başındaki Henrik Vanger, Mikael’den yıllar önce kaybolan yeğeni Harriet’i bulmasını istemektedir.

Dürüst olmak gerekirse bir kaç deneyimden sonra kitaptan uyarlama filmlerden tiksinti gelmişti. Hiçbiri kitaptan aldığın zevki vermiyor insana ama bu defa ciddi anlamda farklı oldu benim için. Tabi ki filmde kitaba nazaran değiştirilmiş atlanmış şeyler vardı ama bu çok doğal buna rağmen film 2.5 saat ki atlamalar olmasa saatlerce bitmeyen bunaltan bir film olurdu gibime geliyor.
Karakterlerin çok güzel oturduğunu düşünüyorum özellikle Lisbeth karakterini oynayan Rooney Mara gerçekten hakkını vermiş oynadığı rolün zira soyunduğu rol gerçekten çok zor bir rol. 
Bunun dışında filmin bir de İsveç yapımı var ki bir süre sonra onuda izleyip hangisinin daha iyi olduğuna o zaman karar vericem. Fragmanını izledim Mikeal karakterleri birbirine benzetilmiş ancak Lisbeth karakterinin ABD yapımına daha çok oturduğunu söyleyebilirim.
Ayrıca Lisbeth'in yaşadıklarını okurken bile çok üzülmüştüm izlemek daha da sarstı beni. İnsanlarla arasında büyük bir duvar olmasını hiç yadırgamıyorum yaşadıklarından sonra.
İzlemeden önce söylemeliyim ki film şiddet ve cinsel öğeler bakımından yayınlandığı bir çok ülkede +18 yaş sınırı taşıyor.
Filmden Kareler;




















































3 yorum:

  1. Ben İsveç versiyonunu daha çok sevmiştim. O versiyonunu da tavsiye ederim. O versiyondaki Lizbeth Salander karakterine hayran kalmıştım. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzlemeden yorum yapmak imkansız ama fragmandan benim pek içime sinmedi İsveç yapımı ama Hollywood yapımının devamı olmadığı için diğerini izleyeceğim mecbur:D

      Sil
  2. Bu film bana çok ağır gelmişti..Çok etkilendim ama bence de iyi bir uyarlama olmuş..

    YanıtlaSil

Yorum için teşekkürler..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...