20 Nisan 2015 Pazartesi

[GKK Blog Tur] Graeme Simsion - Rosie Projesi (Don Tillman #1) | Kitap Yorumu





Orijinal Adı: The Rosie Project
Türkçe Adı: Rosie Projesi
Seri: Don Tillman #1
Yazar: Graeme Simsion
Çevirmen: Solina Silahlı
Sayfa Sayısı: 347
Basım Yılı: 2015
Dili: Türkçe
Yayınevi: Pegasus Yayınları
Tür: Fiction , Romance


Kadınları bir türlü anlamayan erkekler ve erkeklerin duygularını tamamen aldırdığını düşünen kadınlar… Rosie Projesi’yle aşkın doğasını çözeceksiniz!
Dâhi genetik profesörü Don. Onun daha önce hiç kız arkadaşı olmamıştır. Bu yüzden sayısal verilere güvenen bir bilim insanı olarak kendisine en uygun kişiyi bulmak için kriterler belirleyip Eş Projesi’ni geliştirir.
On altı sayfalık testteki kriterlere bakılacak olursa bu kişinin bir barmen, sigara ve alkol tiryakisi, dağınık ve hiçbir buluşmaya vaktinde gelemeyen bir kadın olması kesinlikle imkânsızdır.
Ve Rosie... Yukarıda sayılan eleme kriterlerinin hepsi onda mevcuttur. Fakat bir yandan da son derece zeki ve güzeldir. Küçük yaşta evlat edinilmiş genç bir kadın olan Rosie, biyolojik babasını bulma yolculuğunda Don’la karşılaşır. Ve bu karşılaşma, tüm bilimsel gerçekleri teker teker yere sererken tek bir şeyi kesinliğe kavuşturacaktır: Aşkı arayıp bulamazsınız, o beklemediğiniz anda gelip sizi yakalar.


Tur 17'sinde bitti sen daha yeni mi yorum giriyorsun Oha!! dediğinizi duyar gibiyim gerçekten. Ama ağır çalışma şartları ve bilgisayarsız olma durumu sonucunda anca yorum yazabiliyorum. Rosie Projesi uzun zamandır okuduğum en eğlenceli kitaptı gerçekten.  



Ana karakter Don Tillman 39 yaşında bir genetik mühendisidir. Don evlenmeye karar verir ancak ilk randevudan öteye gitmeyen başarısız ilişkilerini göz önünde bulundurduğunda bunun hiçte kolay olmadığına kanaat getirir ve bu duruma kendince bir çözüm üretir. EŞ BULMA PROJESİ. Don bu başlık altında bir anket hazırlar ve bu yolla hem zaman kaybını engelleyecek hemde kendine en uygun eş adayını bulacaktır. Ama gerçekten öyle mi olacaktır? Don anket sonuçlarıyla tek başına başa çıkamayınca en yakın arkadaşı belki de tek arkadaşı Gene'den yardım ister ve ona uygun adayları belirlemesini rica eder.

Gene bunu kabul ederek dosyayı alır. Don, Gene'den haber beklerken kapı çalınır içeriye bir bayan girer ve kendisini Gene'nin yollaıdğını söyler. Don ise doğal olarak onu eş adaylarından biri zanneder ve akşam yemeği teklifinde bulunur. Kapıdan içeri giren bayan Rosie'den başkası değildir. Don için eş bulma projesi devam ederken, Rosie için ise baba bulma projesi ortaya çıkar ve bu iki proje arasında Don ve Rosie arasında hem muhteşem, hem komik, hemde çok zıt bir arkadaşlık başlar. Ancak bir sorun vardır Rosie anketteki nerdeyse hiçbir kritere uymamaktadır. Yani Rosie, Don için tam bir uyumsuzdur ancak sizde bilirsiniz ki işin içine aşk girdiğinde hayatınız ters köşe olur.
Peki bu durum Don ve Rosie için ne kadar geçerli olacak? Don her şeyi plan program olan hayatına gelişi güzel yaşayan Rosie ile devam edebilecek mi?
Bu soruların cevabı tabiki kitapta.

Kesinlikle çok eğleneyeceğiniz bir kitap olacak, okuyun!

3 yorum:

  1. merhaba
    ilginizi çeker ise kitap çekilişime beklerim
    http://www.obiranne.net/2015/04/11kitap-cekilisim-baslyor.html

    YanıtlaSil
  2. Sırf kapağı için bile alırım ben bunu çok güzel =)

    YanıtlaSil

Yorum için teşekkürler..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...