20 Mart 2015 Cuma

[GKK Okuma Etkinliği] Becca Fitzpatrick - Siyah Buz | Kitap Yorumu



Orjinal Adı: Black Ice
Türkçe Adı: Siyah Buz
Yazar: Becca Fitzpatrick
Çevirmen: Şeyla Tezcan
Sayfa Sayısı: 384
Basım Yılı: 2015
Dili: Türkçe
Yayınevi: Pegasus Yayınları


Âşık olmak hiç bu kadar tehlikeli olmamıştı… Beni ona bakarken yakalayınca hemen gözlerimi kaçırdım. Bakarken yakaladığına inanamıyordum. Ona karşı hissedebileceğim çekim fikrinden nefret ettim.Beni rehin almıştı. Beni isteğim dışında alıkoymuştu. Son iyilikleri bunu değiştiremezdi. Kendime onun gerçekte kim olduğunu hatırlatmalıydım.Ama gerçekte kimdi?



Resmen bloğuma bir şeyler yazabilmeyi deli gibi özlemişim. İş, güç, bozuk bilgisayar derken blogtan da kitaplardan da bir hayli uzaklaştım. O kadar ki bugün kargocu 'Mügeee artık kitap gelmiyor?' diye sordu :)) Utanıyorum bu durumdan biraz ama cidden vakit bulamaz olmuştum taaa ki Pegasus ile ortak etkinlik düzenleyene dek. Bu etkinlikte kendime söz verdim nolursa olsun bu kitabı bitirip yorumlayacağım diye ve başardım da!!

Neyse gelelim kitaba. Becca Fitzpatrick'i Fısıltı'dan bir çoğunuz bilir bende olmasına rağmen okumadğım bir seriydi ve Siyah Buz yazar ile ilk tanışmamdı. O yüzden diğer kitapları ile bir karşılaştırma veya kıyasa gidemeyeceğim.
Yazarın dilini çok sevdim akıcı ve sıkmıyor. Kendinizi kaptırdığınızda kitabın su gibi aktığını hisseceksiniz.
Kitabın ilk bölümün de korkunç bir cinayet size kucak açıyor. Daha baştan böyle ise kitapta beni neler bekliyor diye sorgularken buluyorsunuz kendinizi. Ve o başta ki aksiyon  kitap boyunca hiç bitmiyor. 
Korbie ve Britt çocukluk arkadaşlarıdır ve tatil için muhteşem planları vardır. Dağa tırmanmak!!
Ama bir aksilik vardır ki bu geziye Korbie'nin ağabeyi yani Britt'in eski sevgilsi, ilk aşkı Calvin de katılmak zorundadır. Britt ile Korbie yola çıkarlar ancak onları hiç beklemedikleri bir durum beklemektedir, kar fırtınası. Önce ne kadar sorun etmeseler de fırtına onları zor duruma düşürür. Ve bu fırtına aslında Britt'in hayatını temelden sarsar.
Fırtınaya araba ile daha fazla yola devam edemeyeceğini farkeden iki arkadaş yarım bulma amacı ile ormanın derinliklerine dalarlar. Yolları bir kulubede Mason ve Shuan ile kesişir ve bundan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmaz. Mason ile Britt'in yolları daha önce kesişmiş olsa da bu kez karşısında bambaşka bir Mason bulur çünkü Mason onları içeri almayı reddeder ancak ortağı Shuan'a söz geçiremez.
Kar fırtınasından sığınacak bir yer bulmanın rahatlığını yaşayan kızlar aslında onları bekleyen sondan bir haberdir.

Siyah Buz bu kısımdan sonra bambaşka bir heyecan ile devam ediyor. Her sayfayı acabalar ile çeviriyorsunuz. Aşk, gerilim, korku aradığınız her şeyi bulabileceğiniz bir kitaptı okumanızı tavsiye ediyorum.

Enerjimi bütün dünyayı muhteşem hissettiğime ikna etmekle ziyan etmeseydim, mutluymuşum gibi yapmak daha kolay olurdu.

 İstediğim her şeye sahip olamazdım. Bu da büyümenin ve dünyanın benim etrafımda dönmediğini kabullenmenin parçasıydı. 

 Ölümle burun burunaydık; ürpertiici gerçek buydu. Son dakikamıza kadar, tek bir anımızı bile ziyan etmeyecektik. Söz konusu olan arzu değildi. Bu yakıcı ve telaşlı bir ihtiyaçtı.

1 yorum:

  1. Mavi Uçurum, yeni keşfettim burayı... :) Tasarım çok şirin... :)

    Ben de beklerim Kafa'ya... İyi pazarlar... :)

    YanıtlaSil

Yorum için teşekkürler..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...