27 Haziran 2015 Cumartesi

[Okuma Etkinliği] Melissa Landers - Yabancı (Alienated #1) | Kitap Yorumu





Orjinal Adı: Alienated
Türkçe Adı: Yabancı
Seri: Alienated #1
Yazar: Melissa Landers
Çevirmen: Demet Orhan
Sayfa Sayısı: 424
Basım Yılı: 2014
Dili: Türkçe
Yayınevi: GO! Kitap
Tür: Genç-Yetişkin, Distopya




Uzaylılar insanlarla iki yıl önce bağlantı kurdu. Şimdi de dünyalı Cara, onlardan birini evinde misafir etmeye hazırlanıyor.
Gezegenler arası öğrenci değişim programı kapsamında evinde L'eihrli bir lise son sınıf öğrencisini ağırlamaya hazırlanan Cara, bu sayede hem hayallerindeki üniversiteye ücretsiz gidebilecek hem de o gizemli L'eihrliler hakkında gazetecilerin uğruna öleceği bilgiler edinecektir. L'eihrli öğrenci Aelyx'in, ayakları yerden kesen yakışıklılığı da cabası. Ama işler hiç de düşünüldüğü gibi yolunda gitmeyecektir, çünkü Aelyx'i okulda istemeyenler de vardır ve sayıları hiç de az değildir. Tehdit mektupları almaya başlayan Cara bir süre sonra Aelyx ile okula polis eşliğinde gitmek zorunda kalacaktır.
Okuldaki herkes tarafından dışlanan Cara'nın artık tek arkadaşı Aelyx'tir. Üstüne üstlük Cara ona sırılsıklam âşık olmuştur. Öte yandan Aelyx'in de ölümcül sonuçlar doğurabilecek sırları vardır. Büyük bir tehlikeyle karşı karşıya olan Cara hem kendi hem sevdiği çocuğun hayatı hem de gezegeninin geleceği için bir ölüm kalım savaşı vermek zorundadır.

Merhabalar !!!
Bu ara eskisinden daha sık görüşüyoruz ve inşallah daha da sık görüşüceğiz o yüzden çok mutluyum (gözlerinden kalp cıkan smiley)
Yabancı aslında bayadır almayı istediğim ama nedense bir türlü elimin gitmediği bir kitaptı. Sinemaya gittiğimde D&R indiriminde gördüm ve 9.90'a kaçmaz diye alıverdim.
Sonrasında da kızlarla okumaya karar verdik. 


 Uzaylılar ilk Lüx serisiyle hayatıma girmiş ve beni fantastikle daha bir haşır neşir etmişti. Yabancı da ise olaylar çok daha farklı. Çok fazla beklentiyle başladığım için mi bilmiyorum ama tam olarak beklentimi karşılamadı kitap. Çünkü en azından kendi adıma daha en başından olacakları kestirebiliryorsunuz. Sizi şaşırtan pek bir şey olmuyor. Ama kitabın dili o kadar akıcı ve konu o kadar su gibi akıyor ki kitabı okumayı da bırakamıyorsunuz. Kısacası kitap kendini okutmak bakımından yüksek derecede başarı sahibi.

Gelelim konusuna; bizde ki öğrenci programının gezegenler arası olanını hayal edin ve evinize misafir olarak uzaylı bir yakışıklının geldiğini. İşte her şey böyle masumane başlıyor.. 
Ancak olaylar hiçte masum ilerlemiyor. Aelyx (kitap boyunca Alex diye okuduğum gerçektir:D) ve iki arkadaşı, iki gezegenin ittifak kurabilmesi adına dünyaya geliyorlar ve insanlarla kaynaşmaya çalışıyorlar ama bu olayın perde görevi gören kısmı ve bu perdenin arkasında dehşet şeyler dönüyor.
Aelyx başlarda insanlardan nefret etsede ona evini açan Cara ve ailesinin ona karşı tutumunu gördükçe insanlara olan önyargı duvarı yavaşca yıkılıyor. Bu duvarın yıkılmasıyla beraber de Aelyx ve Cara arasında bir yakınlık başlıyor. Kurulan bu bağ Aelyx'in tüm planlarını alt üst ediyor ve her şey bambaşka bir hal alıyor.
Aelyx'n planlarından bahsedip kitabın heyecanını kaçırmayacağım fakat kitap öyle heyecanlı bir yerde bitiyor ki. Yazara tebriklerimi sunuyorum 2. kitabı okutmak için gerekli merakı bize aşılamayı çok güzel başarmış.
Bana kalırsa benim gibi beklentinizi çok yüksekte tutmazsanız sevebileceğiniz bir kitap ben okurken gayet eğlendim.
Kuzularımın yorumları için; Kitap Kokusu | Vera Rüya Kitaplığı




Farklı veya yabancı bir şeyden korkmak insanların doğal tepkisi. Bu, sizin genlerinizde var. Ve bir bireyin korktuğu zaman kendini savunmak için saldırıya geçmesi de aynı şekilde doğal ve insani tepki.


3 yorum:

  1. Hey kitabın kapağındaki oğlan kim biliyor musun??

    YanıtlaSil
  2. Kitap hakkindaki yorumunuzu cok begendim bizim gibi okuyacak olanlarada bir fikir olmus oldu bende bloguma beklerim elestirilerinizi dusuncelerinizi ve bol okumali gunler diliyorum 😊 http://frambuazlikitap.blogspot.com.tr/?m=1

    YanıtlaSil
  3. Kitabın kapağındaki mankenin adını biliyor musunuz? Ayda bilen varsa yazabilirmi?

    YanıtlaSil

Yorum için teşekkürler..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...