23 Kasım 2013 Cumartesi

Sarah Jio - Böğürtlen Kışı || Kitap Yorumu

Orijinal Adı: Blackberry Winter
Türkçe Adı: Böğürtlen Kışı
Yazar: Sarah Jio
Çevirmen: Duygu Parsadan
Sayfa Sayısı: 360
Basım Yılı: 2013
Dili: Türkçe
Yayınevi: Arkadya Yayınları




"Canım Danielım,
Kaybolduğun gün dünyam sona erdi, canım oğlum. Seni her kim alıp götürdüyse, seninle birlikte kalbimi, hayatımı da çaldı. Ben senin gülümsediğini görmek, kahkahalarını duymak, mutluluğunu paylaşmak için yaşıyordum."
Vera Ray 1933 yılının o karlı mayıs akşamında üç yaşındaki oğlu Danielı son kez öptüğünü bilmiyordur. Her ne kadar oğlunu yalnız bırakma düşüncesinden nefret etse de hayatlarını devam ettirmek için çalışmak zorundadır. Tek avuntusu, gün ağardığında küçücük oğluna sarılacak olmasıdır. Ancak Vera geri döndüğünde karşılaştığı manzara, Danielın boş yatağıdır. Bir de karlar içine gömülmüş olan oyuncak ayısı.
Seksen sene sonra Seattle yine mayıs ayında karlar altındadır. Köklü bir gazetede muhabir olan Claire Aldridge, bu doğaüstü olayı haber yapacaktır. Araştırmalarına devam eden Claire, küçük çocuğun bu zamana kadar sonuçlanmamış kaçırılma davasıyla karşılaşır. Evlat kaybetmenin ne demek olduğunu çok iyi bilen Claire, bu olayı çözmeye karar verir. Ancak çözdüğü her düğümün, onu Verayla olan bağlantısına yaklaştırdığından habersizdir…
Böğürtlen Kışı aşkı, umudu ve umutsuzluğu derinden anlatan muhteşem bir kitap. Bu öyküyü yüreklerinizden kolay kolay silip atamayacaksınız.
(Tanıtım Bülteninden)

Öncelikle şunu söylemeliyim ki Arkadya Yayınları kapak konusunda en iyilerden biri. Ayrıca püsküllü ayraclarına da bittiğim gibi bir gerçek var.
Sarah Jio'nun daha önce Mart Menekşeleri kitabını da almıştım ancak okuma fırsatım olmamıştı ama bu kitaptan sonra en kısa sürede okuyacağıma eminim. 
Böğürtlen Kışı daha ilk sayfadan sizi içine çeken bir kitap hani okurken, okumaktan öte olaylar yaşanırken bir köşede durup izliyormuş hissine kapılırsınız ya buda öyle bir kitap.
En baştan Vera'nın hikayesi ile başlayan kitap sonrasında bir bölüm Vera bir bölüm Claire şeklinde devam ederek arada koskoca 80 küsür sene olan iki hikayenin çakışmasını anlatıyor.
Büyük bir aşkı, zamanında sınıf farkının nelere maal olabileceğini, saf annelik duygusunu ve evlat acısını anlatıyor. Zaman zaman gülümserken çoğu kez yürek burkuyor. Özellikle kitabın sonlarına doğru yer yer gözyaşlarımı tutamadım. Josephine karakterini öldürmek istedim ancak bana gerek kalmadı Allah belasını verdi de hatun felç oldu. Böyle şirret bir kız kardeş görmedim. En önemlisi kitabın sonunda inanılmaz bir ters köşe var aslında çok tahmin edilebilir bir son olduğunu zannediyorsunuz ama yazar sizi inanılmaz şaşırtıyor.
Sonunu söyleyip kitabı okurken yaşayacağınız heyecanı kaçırmak istemiyorum ancak şunu söyleyebilirim ki her sayfayı merakla çevirecek kitabı bir köşeye bıraktığınız da bile aklınız onda kalacak.


Altı Çizili Cümleler:
1. Hatalar kişiliği oluşturur.
2. Bazen sadece riski göze almalısın, bilhassa seni mutlu ettiği zamanlar.
3. Herkes kendi hayat yolunda acılar çekip iyileşir.

Yazara bu kitabı yazma ilhamını aynı zamanda kitaba adını veren şarkıyı dinlemek için ;
Hilary Kole - Blackberry Winter

18 yorum:

  1. Evet, Arkadya Yayınları'nın özenli tasarım ve çalışmalarına ben de bayılıyorum. Bu kitabı da okuma listeme alıyorum, umarım kısa zamanda sırası gelir :) sevgilerimle ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence ön sıralara alın zaten çok okunan akıcı bir kitap^^
      Ayrıca Arkadya cidden tartışılmaz derecede iyi bir yayınevi:)

      Sil
  2. Kitabı dün aldım ve hemen okumaya başladım. Daha şimdiden 170. sayfasına geldim. Dil ve anlatım o kadar güçlü ve akıcı ki kitabı elinizden bırakamıyorsunuz. Okumanızı şiddetle tavsiye ederim. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben zaten okudum ki, hatta yorum yaptığınız yazıda kitabın incelemesi:)

      Sil
    2. Bn zaten size demedim, kitabı okuduğunuz farkındayım. Kitabı okumak isteyenlere dedim...

      Sil
  3. Ben de çook sevmiştim bu kitabı,bir çırpıda da bitmişti :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevilmeyecek bir kitap değil gerçekten insanın içinde bir yerlere dokunuyor.

      Sil
  4. Sarah JIO diğer bütün kitaplarında yaptığı gibi harikalar yaratmış ve mart menekşelerin çok küçük bir devamı niteliğinde yazmışş. Güzel bir kitaptııı ..............

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sarah Jio'nun sadece Mart Menekşeleri ve bunu okudum zaten ve evet ikisi de çok güzeldi.

      Sil
    2. Sana tavsiyem YAGMUR SONRASI - THE BUNGALOW bunu herkesin okuması gerek

      Sil
  5. en uygun fiyatla http://www.kitaptaze.com/B%C3%B6%C4%9F%C3%BCrtlen_K%C4%B1%C5%9F%C4%B1_kitaptaze_kitaptaze.com

    YanıtlaSil
  6. Merhaba, ben Ebrar. Ben 13 yaşındayım ve resimsiz olarak ilk okuduğum kitap ''Böğürtlen Kışı''. Çok sürükleyici ve harika bir kitap. Kitabı okurken zihnimde canlandırdım.
    O kadar güzel, o kadar heyecanlı bir kitap ki nasıl tarif ediceğimi bilemiyorum.
    Bu kitabı annem ile birlikte okuduk. o da çok beğendi.
    Sarah Jio'nun diğer kitaplarından da aldık. Annem başladı ve şimdiden ''Çok güzel bir kitap'' diyor. Ben ise okumak için çok heyecanlıyım. Sarah Jio, size çok teşekkür ederim ve sevgilerimi iletiyorum... Ebrar Dönmez

    YanıtlaSil
  7. bence okumayın çünkü cok etkisinde birakan bir kitap bitireli 5 gun oldu ama hala kendimde değilim. kitap aklima geldikce gözlerim doluyor Ağlıyorum. bu sene dr benim teog senem fakat bu kitabi bitirdim bitireli ders çalışamiyorum derste hocayi da dinleyemiyorum. okuyacaksaniz da en rahat doneminizde okuyun yaz tatili gibi

    YanıtlaSil
  8. Bu kitabı kütüphane de bulduğumda direk beni kendine bağladı. Şunun kapağına baksanıza. Olay zinciri karmaşık olan hikayeleri ayrı bir sevdiğim bir gerçek ve bu kitapta geçmiş ve gelecekle kurulan bağlantılar çok hoşuma gitmişti. Josephine yi için de bol bol dua ettim. Vera nın ölme sahnesi çok duygusaldı. Mektuplar. Tamam daha fazla yazamayacağım. Görüşürüz :)
    -R

    YanıtlaSil
  9. Yağmur sonrası harika bir kitap.

    YanıtlaSil
  10. Yağmur sonrası harika bir kitap.

    YanıtlaSil
  11. Yağmur sonrası harika bir kitap.

    YanıtlaSil
  12. Yağmur sonrası harika bir kitap.

    YanıtlaSil

Yorum için teşekkürler..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...