1 Şubat 2014 Cumartesi

1.Gezgin Kitap Kardeşliği ile Blog Turu: Travma Sonrası Aşk Çarpması | Kitap Yorumu + Alıntılar

Bazen unutmamak gerekir!


Orijinal Adı: Almost
Türkçe Adı: Travma Sonrası Aşk Çarpması
Yazar: Anne Eliot
Çevirmen: Fatma Zeynep Öztürk
Sayfa Sayısı: 424
Basım Yılı:  Ocak 2014
Dili: Türkçe
Yayınevi: Pena Yayınları
Tür: Genç-Yetişkin , Romantik





Jess Jordanın hayatı yaşadığı bir travmayla altüst olur. Hiç arkadaşı yoktur. Hayatının önemli bir kesitini hatırlayamaz. Geceleri gözlerini her kapadığında hep aynı kâbus onu çığlıklarla uyandırır. Bu yüzden gündüzleri uyumaya çalışır ancak bu şekilde normal hayatını devam ettiremez. Bu durum onu çok yorar. Ancak Jess artık eski hayatına dönmek istiyordur ve bunun için bir plan yapar: Okuldan arkadaşı Gray Porter onun sahte sevgilisi olacaktır. Ama kusursuz olduğunu düşündüğü planı onun karşısına beklenmedik sürprizler çıkarır ve hayatının altüst olduğu o anı hatırlatır...
(Tanıtım Bülteninden)

İlk tur heyecanı alıp başını gitmişken küçük aksaklıklar olsa da yüzümüzün akıyla çıktık bu işten. Çalışmaktan fırsat bulamayıp kitabı bitiremeyeceğim diye ödüm patlasa da çok şükür öyle bir sorun da yaşamadım çünkü kitap her şeyi ile h-a-r-i-k-a çıktı!
Kitabı yeni alacaklar, almayı düşünüpte tereddüt edenler varsa tereddütü bir kenara atıp kitaba sarılabilirler zira ellerinden bırakamayacakları bir kitap onları bekliyor. 
Yeni bir yayınevi, yeni bir kitap olunca insanda acaba sorusu elbette oluyor ama önyargı duvarını yıkıp şans verirseniz. Bu işin çokta yeniye eskiye bakmadığını göreceksiniz.
Neyse sizleri daha  fazla merakta bırakmadan kitabımızın konusuna gelelim.
Jess 'neredeyse' tecavüze uğrayarak bir travma yaşamış ve o güne dair hiçbir şey hatırlamamaktadır. Bu olay onun içine kapanmasına, kendini dış dünyaya tamamen kapamasına ve ailesinin gözünde anormal olmasına sebep olmuştur. Oysa Jess bu sene stajı kazanıp üniversite okumak istemektedir ama öncelikle ailesine 'normal' olduğunu kanıtlamak zorundadır. Ve bunun için son ve tek şansı vardır. Geekstuff.com stajı! Son görüşmeye kalan Jess staj yerinde acı gerçekle karşılaşır burada yalnız değildir, bir rakip onu beklemektedir. Buda bizim yosun gözlü kahramanımız Gray'den başkası değildir. Gray sadece yeşil gözleri dalgalı saçlarıyla yakışıklı değil  aynı zamanda centilmen ve kahraman ruhludur da. Yani bu sefer ki ana karakterimiz diğer kötü çocuklardan çok farklı!
Bu staj karşılaşması Jess ve Gray'in hayatlarını bambaşka ama bir o kadar güzel bir yöne sürükleyecek. Öyle ki sadece üniversiteye gidebilmek için aralarında imzaladıkları sözleşme onları büyük bir aşka götüren ilk adım olacaktır. Bundan sonrası kitapta saklı daha fazla anlatıp tadını kaçırmak istemiyorum. Jess ve Gray'in yer yer yürek burkan yer yer içinizi sımsıcak yapan hikayesini okumanızı şiddetle tavsiye ediyorum!

Alıntılar:
1. Fauller ne kadar sert ve gerçek olursa olsun, gerçek hayatta yeniden oynatmalar yada ceza puanları yoktu.
2.Kimsenin benim baloncuğuma girmesine izin vermezdim ama Gray, onu nerdeyse onu patlatcaktı. 
3.Boğazımda ve göğüsümün derinliklerinde gittikçe artan tuhaf bir heyecan hissettim. Tanrım. Sanırım bu daha çok kelebek anlamına geliyordu. Dehşet verici kelebekler. 
4.Bakışları o kadar içten ve açıktı ki kırık kalbine kadar her şey, görebilecektim sanki.
5.Paramparça olan içimi saklamak için şekilden şekle girmede ustayım ben.
6. Cehennem. Dünyadaki cehenneme düştüm.
7.Uyur veya uyanık, onun bulunduğu yer her nasılsa birden dünyadaki en tatlı yer oluverirdi.
8. Bana bakışı kalp atışlarımı hızlandırıyor. Bu çocuğun öylece dikilmesi bile beynimi iltifatlarla dolduruyor, tam bir aptal gibi davranmama sebep oluyor ve günde en az iki kez kelebeklerle kalbimi durduruyor. Ha bu arada, sadece ondan bahsederken bile oluyor bunlar.
9.Mutluluktan erirken kim doğru düzgün düşünebilir ki? Ben yapamıyordum.
10.Ben sana o kadar aşığım ki canım yanıyor.
11.Seni istiyorum. Hepsinin gerçek olmasını istiyorum. Bambaşka biri olmak istiyorum.

Ve en güzel haberi sona sakladım eğer bu muhteşem kitaba sahip olmak istiyorsanız çekilişimize katılın!
Çekiliş için TIK!

2 yorum:

Yorum için teşekkürler..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...