27 Mayıs 2014 Salı

Rachel Vincent - Ruh Hırsızı | Ruh Çığlığı #1 || Kitap Yorumu


Orijinal Adı: My Soul to Take
Türkçe Adı: Ruh Hırsızı
Seri:: Soul Screamers #1
Yazar: Rachel Vincent
Çevirmen:.Beste Ersun
Sayfa Sayısı: 312
Basım Yılı: Nisan 2014
Dili: Türkçe
Yayınevi: Pegasus Yayınları
Tür: Fantastik, Genç-Yetişkin
Satın Almak İçin: D&R | Kitap Sihirbazı



İNSANLARIN RUHUNU ÇALAN KARANLIK BİR GÜÇ…
Kaylee ölüleri görmüyor, ama…
Çevresinde ölmek üzere olan biri varsa bunu hissediyor. Ve bu öngörü esnasında kontrol edemediği bir güç, çığlık atmasına neden oluyor. Hem de kulakları sağır edecek bir çığlık.
TÜM KÖTÜLÜKLERE MEYDAN OKUYAN, ENGEL TANIMAZ BİR AŞK!
Kaylee'nin tek isteği okulun en havalı çocuğuyla olmanın keyfini çıkarmaktır ama Nash onun çığlıklarının ardındaki gizemi bildiğinden, sıradan bir ilişki onlar için sadece hayaldir. Okul arkadaşları gizemli bir şekilde ölmeye başladığındaysa, sıradaki kurbanın kim olduğunu sadece Kaylee bilecektir.
Ancak onları kurtarması imkânsız gibi görünmektedir çünkü bir ruhu kurtarmanın bedeli, bir diğerini kaybetmektir...

Öncelikle söylemem gerek ki tarzı alışılmışın dışındaki kitapları çok seviyorum. Yani vampirlermiş kurt adamlarmış ne kadar orjinal kurgusu olursa olsun sıktı artk bu bir gerçek. O yüzden zamanında LUX Serisine nasıl dört elle sarıldysam farklı diye şimdi de Ruh Çığlığı serisine o şekilde sarılacağım. Bunun dışında yazarın dilini de çok sevdiğimi söyleyebilirim su gibi akıp gitti kitap naısl bittiğini hiç anlamadım. O yüzden yayınevinden ricam 2. kitap için çok bekletmesin. Malum önümüzde 7 kitaplık bir seri bulunmakta. 
Evet kitabın konusu farklı dedik, vampir değil kurt adam değil dedik peki neymiş bu kitabın konusu?
Ban*shee'ler. Eğer benim gibi Teen Wolf izleyici olan varsa bu terime aşinadır. Ama bilmeyenler için kısaca ölüm perisi diyebiliriz. Ana karakterimiz Kaylee, annesini kaybetmiş babası da uzakta yaşıyor. Kendisi amcası, yengesi ve uyuz kuzeni Sophie ile yaşıyor. Kaylee en yakın arkadaşı Emma ile bir gece kulubüne gider ve orda okulun en yakışıklı ve popüler çocuklarından biri olan Nash ile tanışır. Tam konuşmaları sırasında Kaylee bardaki bir kızdan dolayı bir gariplik hisseder ve panik atağı tutar. Nash ve Emma onu dışarı çıkarsalar da içinde biriken çığlık onu çok zorlar. Nash onu sakinleştirmeye çalışır ve sonunda başarır ve gece kulübünden ayrılırlar. O geceyi zar zor atlatan Kaylee ertesi gün haberler de bardaki kızın öldüğünü öğrenir.Bu kızın ölümünün ardından her gün başka bir kız ölüyor ve Kaylee hepsini hissetmesine rağmen elinden hiçbir şey gelmiyor. Çünkü o durumda çığlık atmak dışında  hiçbir şey yapamıyor. Ancak Kaylee suçluluk duygusuyla kendini yiyip bitiriyor. Kitap böyle başlıyor ama gerisi daha da inanılmaz şekilde ilerliyor. 
Kaylee bir yandan olduğu şeyi hazmetmeye bir yandan da rastgele gelen ölümlere karşı koymaya çalışır.
Beklenmedik şeyler, beklenmedik olaylar  birbirini kovalar.
Mutlaka okumanızı tavsiye edeceğim bir kitaptı kendisi!



3 yorum:

  1. 2.kitap ne zaman cikar bi bilginiz varmı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef hiç bir bilgim yok ama bende çok merak ediyorum:/

      Sil
  2. ruh cigligi serisi kac kitap ve kitaplarin isimleri neler ?

    YanıtlaSil

Yorum için teşekkürler..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...