20 Eylül 2014 Cumartesi

Tarryn Fisher - Hırsız (Love Me with Lies, #3) | Kitap Yorumu



Orijinal Adı: Thief
Türkçe Adı: Hırsız
Seri: Love Me with Lies #3
Yazar: Tarryn Fisher
Çevirmen: Meltem Türkmen
Sayfa Sayısı: 312
Basım Yılı: 2014
Dili: Türkçe
Yayınevi: Aspendos Yayınları
Tür: Yeni Yetişkin
Satın Almak İçin: D&R | Oku Oku



Kendime Not
Aşk sabırlıdır; aşk naziktir.
Aşk övünmez ya da büyük konuşmaz.
Aşkta kibir yoktur;
Asla kaba, yavan ya da uygunsuz, bencil değildir.
Kolay kolay sinirlenmez.
Aşk yanlışların çetelesini tutmaz.
Aşk güvenir, umut eder ve ne olursa olsun katlanır.
Aşk asla eskimez.
Onun için savaşacağım.
Caleb Drake, ilk aşkını asla unutmadı. Evlendiği zaman da. O evlendiğinde de. Hayat birdenbire dönüp dolaşıp aynı noktaya gelince Caleb'ın, soğuk ve çekici Olivia Kaspen'ı geri kazanmak için ne kadar ileri gidebileceğine karar vermesi gerekir. Ama hayatta her hareketin bir sonucu vardır ve çok yakında Caleb, bazen aşkın katlanılmaz bir bedelle geldiğini öğrenecektir.

Hırsız serinin 3. ve son kitabı. Ayrıca beni en çok duygulandıran kitabı. Diğer kitapları okumayanlar için spoiler içerebilir. Kitap Caleb'in ağzından anlatılıyor. Diğer iki kitap gibi geçmiş ve günümüz şeklinde ilerliyor, dürüst olacağım geçmiş bölümlerin bazı kısımlarında (birebir kopya olan kısımlarda) biraz sıkıldım. Ama günümüz olaylarında yaşanan ekşın o sıkılganlığı aldı götürdü. ^^


Caleb tamamen kötü kaderinin kurbanı olmuş yemin ederim. Bu kadar aksiliğin başka açıklaması olamaz çünkü.
İkinci kitaptan bildiğiniz üzere Caleb, Leah sürtüğü ile (küfür için özür dilerim ama kadına tahammülüm yok:D) boşanmak üzereydi. Ve birbirlerine inanılmaz bombalar patlatmışlardı.
Caleb Estella'nın onun kızı olmadığı gerçeği ile yıkılmıştı. Ancak bu kitapta başka gerçekler gün yüzüne çıkıyor. 
Öncelikle her zamanki senelerdir görüşmeyen Caleb ve Olivia'nın yolu bir güzel kesişiyor, kader ya! Sonrası da çorap söküğü gibi geliyor zaten. Olivia evlenmiş olmasına rağmen evliliğinde olan problemler yüzünden ilişkisine ara vermiş durumda, Caleb zaten Olivia için hazır kıta bekliyor her daim. Bu boşluktan faydalanıp görüşmeye başlıyorlar ve Caleb, Olivia'ya bir seçenek sunuyor ben yada kocan. Acı ama gerçek Olivia kocasını seçip evliliğine şans vermeyi seçiyor çünkü devreye Leah giriyor. Hemde bir bomba ile. "Estella Caleb'in ama testi ancak Caleb ile görüşmezsen yaptırırım." bombası ile. Allah'ım ne psikopat bir kadın ya!
Gerçekten oturup saatler boyu Leah için küfür ve beddua seansı yapabilirim. Daha önce hiç bir kitap karakterine hissetmediğim kini ve nefret hissediyorum kendisine. Caleb Estella'nın kendi kızı olduğunu öğrenir öğrenmez soluğu onların evinde alıyor ve orada yaşanan olaylarda bende film kopuyor. Oturdum Caleb ile beraber ağladım yani. Ama Leah, Caleb'a çok feci bir oyun oynuyor ve Caleb, Estella'dan uzaklaştırılma cezası alıyor. Tüm bu olaylar yüzünden Caleb Londra'da bir işi kabul edip gidiyor ve bundan sonra asıl acı olaylar başlıyor.

Kitap bir nevi mutlu sonla bitiyor ama mutlu son demek için 955376 şahit lazım. Yazar o mutluluğu boğazınıza tıkamış resmen.  Kırık bir mutluluk bırakmış geriye. Çok Çok duygulandığım zamanlar olurdu kitabı okurken. Ve yazarı kınıyorum garibim Caleb'a neden bu kadar çektirdin ya!


Onun aşkı, ruhunuzu lekeleyebilecek ve sırf sizi tesiri altına alan büyüsünden kaçabilmek için ruhunuzun olmamasını dileyeceğiniz türden bir aşktır. Ben defalarca ondan uzaklaşmaya çalıştım ama nafile. Damarlarımda kandan çok o vardı.
 ''Benim için yeterince iyi,'' dedim kararlı bir şekilde. ''Üniversitedeyken herkesle yatan hergelenin tekiydim, çünkü bunu yapabiliyordum. Birçok kadınla beraber oldum ama sadece o bende daha iyi bir insan olma isteği uyandırıyor... Ve onun için daha iyi bir insan olmak istiyorum. Sadece iyi olmam da gerekmiyor, yalnızca onun için iyi olmam gerekiyor.''

Sesim giderek azaldı, çünkü geçmişe sünger çekmek diye bir şey yoktu. Bunu artık anlamıştım. Sadece geçmişinizi kabullenip üzerine yeni anılar inşa ediyordunuz.

7 yorum:

  1. Yorumunu okurken tekrar tüylerim diken diken oldu. Yazar o kadar başarılı ki sanki Caleb'la birlikte sende acı çekiyormuş gibi hissediyorsun. Ve kıyamam Caleb'a yaa onun başına gelenler pişmiş tavuğun başına gelmemiştir. Son paragrafada sonuna kadar katılıyorum. O nasıl bir mutlu sondu çözemedim. Arada derede kalmış. Ama öylesi daha çok yakıştı bence kitaba. 3 kitap boyunca çekmedikleri kalmadı ve toz pembe bi mutlu son yazmış olsaydı yazar çok yapma dururdu gibime geliyor. :)

    Bu arada seni Book Challenge Tag'inde mimledim. ^_^

    YanıtlaSil
  2. Selaam!
    Ne tesadüf ki, ben de seni Book Challenge Tag'da mimledim. :D
    http://ikikizinkitapligi.blogspot.com.tr/2014/10/mim-7-book-challenge-tag.html#more

    YanıtlaSil
  3. Merhabaaa!!!!!
    Mimlendin. Yaparsan sevinirim. http://bintatliyil.blogspot.com.tr/2014/10/etkinlik-book-challenge-tag.html

    YanıtlaSil
  4. Çok merak ettiğim bir kitap. Okumak nasip olmadı henüz. :/

    Bu arada mimlendin! :)
    http://fusyamsidusunceler.blogspot.com.tr/2014/10/mimlendim-3-book-challenge-tag.html

    YanıtlaSil
  5. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  6. Ne kadar merak etsemde bir türlü alamadığım bir kitap.Okuyunca beraber dedikodu yaparız artık :)

    YanıtlaSil
  7. Bu kitap serinin başlangıcı mı yoksa 3. kitabı falan mı? Soruma cevap verirseniz sevinirim :))

    YanıtlaSil

Yorum için teşekkürler..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...