15 Mayıs 2014 Perşembe

#SOMA | Bloggerlar Soma İçin Elele!

Ne yazabilirim hangi kelimeler ile bu acıyı tarif edebilirim bilmiyorum. Haberleri izledikçe içim yanıyor, ağlıyorum. Ve düşünmeden edemiyorum, benim bu kadar canım yanıyorken o insanların canı nasıl yanıyor? Nasıl katlanıyorlar? 
Onca can yitip gitmişken üstelik bunun tek sebebi devlet ihmalkarlığı iken ve buna pişkin pişkin kader deniyorken nefes almak öyle zor ki.

Başbakan dediğimiz adam , Türkiye'nin %50'sinin bu oy verdiği adam çıkıp 1800'lerden örnek vererek kendini aklamaya çalışırken, orda canı yanı yanan insanlara destek olmak yerine yaralarına tuz basıyorken nefes almak çok zor. İnsanda azıcık utanma olur, azıcık başını öne eğer, azıcık kabul eder ama yok! Bizim ülkemiz de bu yok! Rabia olayına için için ağlayan başbakanımız Soma'daki acıdan kıvranan vatandaşını yumrukluyor. Vicdan hiç mi yok, kalp hiç mi yok bunlar da merak ediyorum.
Dün bu fotoğrafı paylaşıyorum ve gözü kör bir vatandaşımız gelip bana fırsatçı diyor. Neden çünkü biz fırsatını bulduğumuz her olayı Tayyip efendiye dokunduruyormuşuz., her olayı siyasallaştırıyormuşuz Peki hiç durup düşünüyor mu acaba devlet daha 15 gün önce sadece CHP sundu diye önergeyi reddebiliyorsa bu olay siyasaldır zaten.İhmalkarlığın yarattığı bu felakete kader denebiliyorsa bu başlı başına siyasaldır zaten. Keşke insanlar biraz olsun uykudan uyansa. KEŞKE!

Her şeyden öte yapabileceklerimiz, elimizden gelenler kısıtlıyken bizimde elimizden gelen bir şeyler var elbet.
The Reading Lady'nin bloğunda denk geldiğim bloggerlar Soma için elele yazısı dikkatimi çekti.
"Orada babasız kalan çocuklara, kocasız kalan eşlere, evlatsız kalan ailelere elimizden gelen yardımı yapmalıyız. 

Bunun için değerli hocam ve iş kadını LEYLA ÖZLEM DEMİR Hanım ve ortağı YASEMİN TUTAL Hanım çok güzel bir kampanya başlattılar."
 lütfen sizde inceleyiniz.

4 yorum:

  1. Sana katılıyorum.Orada bir sürü insan öldü ve hala ölmeye devam ediyor.Basbakanın umurunda değil-ki ondan beklenir- Şaka gibi resmen

    YanıtlaSil
  2. bende gerçekten bunu anlayamıyorum, bu kadar olay oluyor ve bütün bu yaşananlar başlı başına "politik"ken insanlar nasıl daha hadi kurcalama onu bunu dön yasına diyebiliyor? bu kadar mı vicdansız olunur?!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çünkü böylesine inanmak nasıl oluyorsa daha kolaylarına geliyor insanların. Ama bu kadar kör olunamaz ya. Vicdan varsa bu kadarı mümkün değil :/

      Sil

Yorum için teşekkürler..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...