25 Temmuz 2013 Perşembe

French Oje - Keşke Ben Uyurken Gitseydin || Kitap Yorumu

Kitabın Adı: Keşke Ben Uyurken Gitseydin 
Yazarın Adı: French Oje
Sayfa Sayısı: 299
Baskı Yılı: 2013
Dili: Türkçe
Yayınevi: Okuyan Us Yayınları

Renda, kimine göre saf, kimine göre kurnaz, kimine göre şirin, kimine göre şanslı, kimine göre umutsuz âşık, kimine göreyse vazgeçilmez bir kadın, aynı senin gibi...
Bazen ulaşılmaz, bazen yapışkan; bazen tatlı, bazen yaka silktiren. Bazen çok genç, bazen çok olgun. Kime sorsan farklı anlatıyor. Aynı seni anlattıkları gibi...Rendanın anlattıklarının tamamına inanmamak gerekiyor sanki. Bazen abartıyor, bazen çok pembe görüyor, bazense hiç "anlamıyor". Aynı sen gibi...Onu okurken, ona bazen kızıyorsun, bazen acıyorsun, onu bazen seviyorsun, bazen ondan nefret ediyorsun. Bazen tanımak istiyorsun, bazen "aman benden uzak olsun" diyorsun. Aynı senin için de düşündükleri gibi...Tatlı hayalleri, ulaşılmaz hedefleri, aniden dönen şansı ve kararsız kaldığı anlar var, aynı hepimiz gibi...Renda, belki de partide sırt sırta olduğun, sinemada arka sıranda oturan, kasa kuyruğunda arkanda bekleyen, mağazada elini aynı elbiseye attığın, aynı spor salonuna kayıtlı olduğun, restoranda yemek yediğin masada senden önce yemek yiyen biri.Onun dünyasına girmeye hazır mısın?

Değerlendirmem: Açıkçası Erkek Dedikodusu kitabını hiç sevmemiş yarım bırakmıştım ve ikincisini de alma gereği duymamıştım. Fakat bu tek kalemden çıktığı ve farklı yapıya sahip olduğu için alıp almamakta kararsız kaldım. Bir arkadaşım çok cici deyince aldım okudum. Bu sabah başlamıştım gün içerisinde de bitti zaten. Öyle harikaydı diyemicem. Edebi bir yanı yok ama eğlendirmedi de diyemem. Genel anlamda Renda ile Bertan'ın aşk hikayesini konu ediyor. Bir ilişkinin git gellerini gözden geçiriyor vs. Sonra Bertan gidiyor Selim geliyor ancak Selim evli. İki kadın arasında kalıyor.
Kimi seçiyor bu aşk dörtgeninde neler oluyor kitabı okuyarak öğrenebilirsiniz. Tam yaz mevsimine uygun çerezlik kitap yalnız yazar kitabın sonunda acayip derece de merakta bırakıyor okuyucuyu.

Puanım:5/3

Altı çizili cümleler:


  • Bazen umutsuzca sadece onunla iletişimde olmak için mesajlaşırsın. Hiçbir yere gitmez ama birbirinizden hoşlandığınızın resmidir bu.
  • O sabahın her bir saniyesi huzurdu. Her anı. Her anında sevildim, yanından hiç gitmek istemedim.
  • Yanında çok mutluysam aşık olmaya çok da gerek kalmıyor zaten...
  • Aşık olup aşkını söyleyememek, aşk yaşayamamak bence büyük acı. Kolun kırık gezmek gibi.
  • İnsan içine içine ağlar mı? Ağlıyormuş demek ki, içime akan her neyse, beni yakıyordu.
  • Belki de doğru olan, mutluluğu bulmaktı, önüne gelende mutluluğu aramak değil, ondan mutluluk dilenmek de değil, mutlu olacağını bildiğin insanı alıp yanında tutmaktı.
3. kitabımızda bitmiş bulunuyor. (:


3 yorum:

  1. Merhaba,
    Grinin Elli Tonu için yorum bırakmışsınız. Gerilim ve kişisel gelişim dışında olan tüm kitaplara açığım. Elinizde takas etmek istediğiniz kitap varsa ilgilenirim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elif Şafak - Aşk
      Kahraman Tazeoğlu - Eyvallah
      Canan Tan - İz
      Cengiz Aytmatov - Elveda Gülsarı
      Sibel K. Türker - Kalpyazan
      Ilgın Olut - Neva
      Paolu Coelho - Zahir

      Bunlar takas etmeyi düşündüğüm kitaplar eğer içinde size uyan varsa :)

      Sil
  2. Bu kitapların çoğunu okumuşum :)
    Listeniz güncellendiğinde tekrar haberleşelim olur mu?
    Ben de tatil dönüşü listemi tekrar güncelleyeceğim inşallah.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil

Yorum için teşekkürler..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...