7 Ekim 2013 Pazartesi

Dizi Yorumu #2 ; Supernatural

Tür: Dram, Fantastik, Korku, Gerilim
IMDb Puanı: 8.6

Oyuncular: Jensen Ackles, Jared Padalecki, Misha Collins, Jim Baever, Jeffrey Dean Morgan, Mark Sheppard
Ülke: ABD
Sezon sayısı: 9
Yayın tarihi: 13 Eylül 2005 – Hala devam ediyor.


Anneleri kendileri daha çocukken doğaüstü bir varlık tarafından öldürülen kardeşler babaları tarafından avcı olarak yetiştirilirler... Av ise annelerini öldüren gibi doğaüstü varlıklardır...
Dean, ailesine dolayısı ile babasına çok bağlıdır. Sam ise tam tersine babasından, kardeşinden ve avcılıktan uzaklaşmak ister...
Birkaç yıl sonra Dean, Sam'in kız arkadaşı Jessica ile yaşadığı eve gider ve Sam'e babalarının ortadan kaybolduğunu ve onu bulamadığını söyler. İkili babalarını bulmak için yola koyulurlar... 



Hazır 9. sezon gelip çatmışken 2. dizi yorumu için Supernatural'i ele alalım dedim. Supernatural benim izlemeye başladığım ilk yabancı dizi olduğundan kendisi için ilk göz ağrım deyip bağrıma basabilirim. O kadar çok övdüler ki diziyi başlamadan edememiştim. İlk bölüm bittiğinde vay be dedim iyi ki başlamışım hatta durup bu zamana kadar aklın nerdeydi be dedim kendime. Daha ilk bölümden insanı olayın içine çekiyor. Sanki izlemiyor da yaşıyormuş gibi hissediyorsunuz. Zira korku, gerilim, fantastik seviyorsanız, daha açık olmak gerekirse; şeytanlar, melekler, hayaletler, yaratıklara karşı zaafınız var ve izleyecek bir şeyler arıyorsanız. Tam o sırada supernatural devreye girmeli. Çünkü aradığınız her şey bu dizi de var.

Olaylar iki kardeşin (Sam ve Dean) babalarının ortadan yok olmasından sonra tekrar bir araya gelerek avcılığa başlamasıyla başlar ancak bunun öncesinde. Dean babasına ne kadar düşkün olup onun her istediğine emir gözüyle bakıp yerine getirse de Sam'in ergen tripleri hiç bitmek bilmiyor. Normal bir hayat istiyorum zırlamalarıyla babasıyla kavga edip evi terkediyor ve üniversite okumaya gidiyor. Bu sırada bir de Jessica adında bir hatuna abayı yakar. Ancak okulu bitirip Jessica ile evlenmeyi düşündüğü sıralarda abisi birden ortaya çıkarak babasının kayıp olduğunu söyler. Sam babası için son kez abisine yardım etmeyi kabul eder ancak aramaları sonucunda babalarına ulaşamayınca Sam, abisinin avcılığa geri dönmesini istemesini red edip eve döner. Ancak eve geldiğinde nişanlısı Jessica'yı annesi gibi tavana yapışmış bir şekilde yanarken görür. Ve bu durum Sam için bir U dönüşü olur. Annesi ve nişanlısını öldüren sarı gözlü şeytanı bulmak için avcılığa geri döner.

Biraz spoiler oldu ama artık idare edin. Tüm macera da burdan sonra başlar. Sevgili Dean Sam'den çektiğini de kimseden çekmez. Böyle sorunlu bir insan görmedim! Tüm bunlara rağmen Dean kardeşini bir kez olsun yalnız bırakmaz. Her sıkıntısında yanında olur her sorununa bir çözüm bulur. Ama aynı şey hiçbir zaman Sam için geçerli olmaz. Nasıl desem adam bir gamsız, amaaaaaaan çokta tın havasında bir tip. Öyle ki bir yerden sonra Dean'e kızıyor insan bırak defolsun gitsin ne uğraşıyorsun şu bebeyle diye. 

Sam dizi boyunca tam bir felaket çekici mıknatıs gibi.Şeytan kanı ile haşır neşir olmalar onda, şeytanlara anlaşmalar, arkadaş olmalar onda, cehenneme gidip ruhu orda bırakıp geri dönüp ruhsuz ruhsuz uyuzluklar yapmaklar onda. Yemin ediyorum sırf sorun sırf problem.
Dean tüm bunlarla ve daha bir çok felaketle baş etmeye çalışırken yanlış hatırlamıyorsam 4. sezonda cennetten bir melek (Castiel) yardıma gelir. Ne melek ama ^^ Dean özlemini duyduğu dostluğu Castiel de bulur ve çok sıkı dost olurlar bundan sonraki her sıkışıklıkta Castiel elinden geldiğince onlara destek olur.

Her bölüm ayrı güzel her sezon ayrı efsane giderken 5. sezonda dizi adeta zirveye oturur. Bana göre dizinin gelmiş geçmiş en güzel sonudur 5. sezon. Öyle ki 6. sezon 5'in gölgesinde kalıp sıkıcı bile gelmiştir ben dahil çoğu izleyiciye. 
Dizi aslında 5 sezon olarak planlanıp sonrasında izleyici ve kanal baskısı sebebiyle devam ettirilmiştir. İyiki de devam ettirilmiş diyorum. Ama şimdiden uyarıyorum ki 6. sezonda biraz sıkılabilir, bunalabilir, bu ne lan diyebilirsiniz hatta benim gibi Supernatural çok bozdu önünü alamadık deyip diziyi bırakma gibi bir atak yapabilirsiniz aman ha diyorum sakın! 7. ve 8. sezonda işler rayına girip özellikle 8. sezonda heyecan yeniden zirveye çıkıyor. 8. sezonun finali öyle heyecanlıydı ki bittiği andan itibaren şimdi neler olacak diye kendinizi tırmalıyorsunuz. Ama az kaldı, Supernatural 9. Sezon 1. bölüm ile 9 Ekim'de geri dönüyor.
E bizde heyecanla bekliyoruz.
Sen hala izlemiyor musun?
ÇOK ŞEY KAYBEDİYORSUN!

Daha önceki dizi yorumum için tıklayınız.
Bu izlemem için yeterli olmadı diyorsanız bir de Geveze Kitap Kurdu arkadaşımızdan okuyun, buyrun.

2 yorum:

  1. harika tespitler olmuş:)
    sanırım seyircilerin ortak noktası dean sevgisi:)
    bir de sammy'nin ağır ergenliğine ayar oluyoruz:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederiiim:)
      Kesinlikle bence büyük bir çoğunlukta Dean ve Castiel sevgisi ağır basıyor.
      Sam'in de oyunculuğuna laf edemem ama karakter olarak acayip sorunlu bir yerden sonra insan bunalıyor:)

      Sil

Yorum için teşekkürler..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...