26 Nisan 2014 Cumartesi

[GKK Blog Tur] Gülşah Elikbank - Aşkın Gölgesi || Kitap Yorumu

Aşka ikinci bir şans ver!

Kitabın Adı: Aşkın Gölgesi
Yazar: Gülşah Elikbank
Çevirmen: -
Sayfa Sayısı: 337
Basım Yılı: Nisan 2014
Dili: Türkçe
Yayınevi: Yabancı Yayınları
Tür: Günümüz Aşk , Dram
Satın Almak İçin: D&R | Kitap Sihirbazı



Geçmişin peşini bırakmadığı bir kadın ve zamana direnen bir aşk…
Edebiyat profesörü ve yazar olan Esma, kocası öldükten sonra kızı Ece ile birlikte Berlin de yaşamaya başlar. Sürekli annesiyle sorunlar yaşayan on yedi yaşındaki kızı Ece, bir gün bodrumda bir kitap bulur ve o kitapla birlikte annesini hiç tanımadığını fark eder. Bu kitabı bulmasının ardından Ece ve annesi Esma'nın hayatı hiç beklemedikleri şekilde değişecektir.
Gülşah Elikbank'ın kaleme aldığı ve dokuz ülkede yayımlanan romanı Aşkın Gölgesi, aile, arkadaşlık ve aşk üzerine yazılmış, insanın içini ısıtan sıcacık ve etkileyici bir roman. 
Öncelikle kitabı çok sevdim bir - iki tane rahatsız eden nokta oldu beni ama genel olarak bakıldığında güzel bir kitaptı. Yer yer gözyaşlarıma hakim olamadım okurken. Yazarın akıcı dili sayesinde hiç sıkmadan akıp gidiyor kitap ve nasıl bittiğini anlamadan kalakalıyorsunuz öyle.
Ece bodrumda eski bir kitap bulur ve merakına yenilerek onu okumaya başlar. Okudukça farkeder ki kitapta Zeynep adı ile anlatılan karakter annesi Esma'dan başkası değildir. Kitap sayesinde Ece, annesinin bilinmeyen sırlarını, o donuk bakışlarının altındaki yaşanmışlıklara ışık tutar.
Kitap Zeynep (yani Esma) ile Ahmet'in ilişkilerinin başlaması ile başlıyor ve onların o sonsuz aşkını soluksuz şekilde anlatıyor.

Esma sorunlu bir ailede büyümüştür, babası onları terkedip başka biriyle evlenmiş üstelik çocuk yapmıştır. Babasından yediği bu darbe Esma'yı erkeklere karşı biraz daha mesafeli kılmış, insanlara olan güvenini yok etmiştir diyebilirim. Buna rağmen Ahmet Esma'nın kalbini kazanmaya çalışmaktan hiç vazgeçmez ve sonunda istediğine ulaşır. Okulun örnek çiftleri olur ya hani bunlar kesin evlenir gözüyle bakılan tipler işte Ahmet ve Esma'da tam olarak bu çiftlerden olmuştur. Kitapta Esma ile Ahmet'in aşkının anlatıldığı kısımlar biraz iç baysa da Ahmet'in babasının ölümüyle onların hikayesi bambaşka yöne kayar. Ayrıntıları anlatıp kitabın tadını ve heyecanını kaçırmak istemiyorum ama dürüst olmak gerekirse Esma'nın başına gelmeyen kalmaz yani. 
Babasından uzak büyümüş, babası yüzünden diğer erkeklere güveni sarsılmış biri olarak bu satırları okurken ağlamadan edemedim. Sanki kendi hikayemi, kendi satırlarımı okurmuşcasına içlendim.
 Aşkın Gölgesi için aşk kitabı deyip sıyrılamıyor insan çünkü anlatılan bir aşk hikayesinden, bir ilişki çıkmazlarından çok farklı şeyler. İnsan okurken hayatın nasıl ufacık bir şeyle alt üst olacağını görüyor. Baba sevgisinin ne kadar önemli olduğunu görüyor en önemlisi dostluğun önemini ve güzelliğini görüyor. Çok yönlü bir kitap olması da ayrıca sevdiğim yönlerinden biri oldu.
Ancak sonu çok ucu açık bitti. Bilmiyorum aklımda soru işaretleri bırakan eksik hissettiren bir son vardı kitapta. Belki de yazar bizim insiyatifimize ve hayal gücümüze bıraktı bazı şeyleri.
Tüm her şey bir kenara insanın içini sıcacık yapan ve kesinlikle okunmaya değer bir kitaptı.
Bu güzel kitabı imzalı olarak kazanmak için tık.

Bu bir aşk hikâyesi. Kırık dökük... kimi an soluk soluğa, kimi an inanılmayacak zorlukta. Sonu... sonu  başından  belliydi  işte  ama  sonunu  bilerek, acısını  hissederek  kapılmaz  mısınız  siz  hiç  aşkın büyüsüne? 
Sayfa 13 


Çocukken defterime çizdiğim kalplerden geçirdiğim oklar gerçek sanki. Kalbimin orta yerine saplanıp kaldı hepsi. Kan yerine gözyaşı akıyor yüreğimden.
Sayfa 146 



-25 Nisan - 1 Mayıs Tur Takvimi-
25 Nisan : Kitap + Yazar Tanıtımı 
26 Nisan : Mavi Uçurum | Kitap Yorumu + Yazarın Diğer Kitapları
27 Nisan : Vera'nın Rüya Kitaplığı | Kitap Yorumu + Alıntılar
28 Nisan : Bir Kitap Delisinin Günlüğü | Kitap Yorumu + Annenizin hiç bilmediğiniz yönlerini öğrenseniz ne yapardınız?
29 Nisan : Ejderha Camı | Kitap Yorumu + Şarkı Listesi
30 Nisan : Okur Yazar | Kitap Yorumu + Tanıtım Filmi
1 Mayıs : Kitap Kokusu | Kitap Yorumu + Yazarla Röportaj


Destekleri için Yabancı Yayınlarına teşekkür ederim/z.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum için teşekkürler..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...